İyi ki Varsınız: “Deliler, Dâhiler, Kapılar, Köprüler, Sen, Ben, O” Kitabının Mimarı Kemal YARCI ve Ekibi
İnsanların maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap verme gayreti içinde olan çok sayıda yapılanma mevcut ülkemizde. Ancak, sizlere bahsedeceğim Kemal YARCI’nın başlatmış olduğu iyilik yapma tarzı diğer bütün hareketlerden önemli ölçüde farklılıklar göstermektedir.
Bu yazıyı yazmamın amacı sizlere kimine göre “Robin Hood” kimine göre “Hızır”, kimine göre “Subay ve Astsubay Abisi”, Mehmetçiğin Babası, kimsesizlerin Kemal Dedesi, Kemal Babası, Kemal Amcası, Kemal Abisi Kemal YARCI’yı tanıtmak ve kendisinin çeşitli vesilelerle insanların hayatına dokunuşlarından bir kısmını sizlerle paylaşmaktır.
İnsanların maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap verme gayreti içinde olan çok sayıda yapılanma mevcut ülkemizde. Ancak, sizlere bahsedeceğim Kemal YARCI’nın başlatmış olduğu iyilik yapma tarzı diğer bütün hareketlerden önemli ölçüde farklılıklar göstermektedir.
Söz konusu iyilik hareketi, gerçekten ihtiyacı olanlara çok değerli katkılar sunmaktadır. Bu harekete katkı sunan bütün insanlara şeffaf bir şekilde bilgi paylaşımı yapılmakta, iyilik hareketi tarafından iyiliğe uğramış tüm inanların dile getirdikleri mutluluk ve huzur, tüm katkı da bulunanlarla da paylaşılmakta ve neticede o mutluluğa ortak olmaları sağlanmaktadır.
Değerli büyüğümüz Kemal YARCI emekli bir Astsubaydır. Devlete ve Yüce Türk Milletine olan sevgisini ve bağlılığını göstermek, devletine olan borcunu bir nebze de olsa ödeyebilmek amacıyla insanımızın derdiyle dertlenmiş, sevinç ve üzüntüsüne ortak olmuş bir gönül insanıdır. Tabii ki onunla birlikte bu birlikteliğe gönül vermiş ekibi de ayrıca çok önemli ve değerlidir, Kemal YARCI’yı tamamlayan ana faktördür.
Bir devletin ayakta durabilmesi için güvenlik, ekonomi ve moralin çok önemli olduğunu vurguluyor Kemal YARCI. Güvenlik ve ekonominin devlet büyüklerimizin işi olması hakikatiyle hareket ediyor. Moral faktörüne hassaten eğiliyor. İnsanımızın moralini yüksek tutabilmek ve bunun için bir şeyler yapabilmek amacıyla yola çıkan bir Hızır, Dede, Baba, Amca, Abi rolüne soyunuyor.
Kemal YARCI’nın yaşadıklarından bir kısmını kaleme alarak kitaplaştırdığı Deliler, Dâhiler, Kapılar, Köprüler Sen Ben O kitabını hiç sıkılmadan bazen gülümseyerek, bazen hüzünlenerek İyi ki Varsınız diyerek okudum ve sizlerin de aynı şekilde okuyacağınızı umuyorum. Kendisinin “Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri artırabiliriz” sözünün değerini sizlerle paylaşmayı kendime bir borç bildim.
Bu kitap “Tek bir kişiyi de olsun mutlu edebilir miyiz, onu da dünya nimetlerinden faydalandırabilir miyiz, nefes alıp verme nimetini sürdürebilmesi için ona nasıl faydalı olabiliriz?” diye yola çıkılmış bir iyilik hareketini, iyilik hareketi ailesini anlatan bir kitaptır.
Bu kitap, ağlattıkça düşündüren, düşündürdükçe yardım ettiren, yardım ettirdikçe rahatlatan, rahatlattıkça çalıştıran, çalıştırdıkça manevi kazanç sağlayan, kazandırdıkça huzur bulduran, mutluluk verdiren, toplum düzenine katkı sağlayan bir kitaptır.
Deli ile dahi, kapı ile köprü arasında oluşan diyaloglardan oluşuyor bu kitap… İletişim konularını, konuşmalarını, sohbetlerini, dertlerini, tasalarını, kıvançlarını, sevgilerini anlatıyor. Bu kitabı yüzlerce, binlerce insan yazdı. Bu kitabın yazarlarını saymakla bitiremezsiniz. Kemal YARCI da bu yüzlerce, binlerce kişinin yazdıklarını, kitap haline getirdi ve üzerine mührünü bastı.
Kitapta insanımızın hassasiyetini, mütevazılığını, hayata başka pencerelerden de bakılması gerektiğini anlayacak, tutunacak dal arayan nice insanımızın bakışlarını üzerinizde hissettiğinizde bir yandan hüzünlenirken bir yandan da onların yalnız olmadığını gördüğünüzde hüznün yerini mutluluğun aldığını, ben de kapı, köprü olmak istiyorum ekibine dahil olmak istiyorum diyerek adeta haykırmak isteyeceksiniz.
Türkiye’nin kalbine gömdüğü Şehidimiz Eren BÜLBÜL’ün de sosyal medyada paylaştığı “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” sözünün ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu hepimiz biliriz işte hak edene hakkını İYİ Kİ VARSIN demeyi zamanında söylemek değerlidir.
Herkesin Kemal Abisi, Babası, Amcası olmak kolay değil tabii ki yapılan yardımlar da ihtimam ahlakı onlar için olmazsa olmaz, öğrencilere verilen nakdi yardımların burs değil de harçlık olarak isimlendirilmesi “Aile Sofrasında bir tabaktır harçlık” diyerek kelimelerin gücünü bizlere bir kez daha tüm ruhunuzda hissettirmektedirler.
Hep IBAN isterken, IBAN istenenlerin zamanı gelince sizden IBAN istemesi, gönüllere atılan tohumların artık filizlenerek ürün olması tarif edilmez bir mutluluktur.
Herkes kendi hayatını sürdürürken, aynı zamanda toplumun bir parçası olduğunun farkında olmalıdır. Hemen yanı başımızda, insani yaşam standartlarının altında hayat mücadelesi veren birçoklarını görürüz. Bu insanların hayatlarına dokunabilmek, eğitim gören çocuklarına katkıda bulunabilmek, hayatlarına bir nebze de olsa küçük dokunuşlar yapabilmek toplumun gücünü bizim kendimize olan saygınlığımızı artırır.
Öğrenmenin yaşının bulunmadığını bu kitabı okurken bir kez daha öğrendim, hiç izlemediğim Yüzüklerin Efendisi filmindeki şahane bir repliği, mama paketinin sonundaki ince detayı, kelimelerin gücünü, inancımızı asla kaybetmememizi öğrendim. Hayatımızın akışı içinde karşımıza bir şekilde İYİ Kİ VARSINIZ diyebileceğimiz KEMAL YARCI ve ekibinin çıkabileceğini öğrendim.
Sizlere bir nebze de olsa değerli büyüğümüz, Astsubay Abimiz Kemal YARCI ve Ekibini ve onlardan bir parça anıların yer aldığı Deliler, Dâhiler, Kapılar, Köprüler Sen Ben O kitabını tanıtmak istedim. Sizler de onu ve ekibini daha yakından tanımak ve sohbet etmek isterseniz Kütahya’da mekânına uğrayıp bir çayını içebilirsiniz. İyi ki Varsınız Kemal Abi ve Ekibi. Saygılarımla.